Kawka z przyjaciółkami, piwo z kumplami, grill ze znajomymi…

Kawka z przyjaciółkami, piwo z kumplami, grill ze znajomymi…

Dziewczyny, lubicie czasem babskie wyjścia? A wy panowie, co powiecie na piwo, chipsy i mecz z kumplami? Te stereotypowe podziały mają jednak w sobie coś z prawdy. Jednak jest też coś, co łączy oba te światy. Mars i Wenus spotykają się na często na imprezach okolicznościowych, rodzinnych, jak również przy grillu ze wspólnymi znajomymi. Wiele małżeństw lubi właśnie w taki sposób spędzać swój wolny czas. Któż ich bowiem lepiej zrozumie niż inne osoby powiązane sakramentem małżeńskim, borykające się z podobnymi trudami codzienności i wychowywaniem dzieci. A takie posiedzenia w ogródku przy grillu mogą być naprawdę relaksującym, budującym i ciekawym doświadczeniem. Rozmowy toczone godzinami przy dobrym jedzeniu i napojach procentowych lub też nie.

Grillowanie stresu w pracy

Taki leniwy weekend pozwala niejednym na regenerację organizmu i zebranie w sobie sił do pracy na przyszły tydzień. To także okazja do zapoznania nowych osób, choćby sąsiadów. Jeszcze większymi szczęściarzami będziemy, jeśli okaże się, że mają oni dzieci w wieku podobnym, co nasze pociechy. Wtedy będą mogli się oni wspólnie bawić, a my znajdziemy chwilę na odpoczynek i odprężenie. Jak wiadomo, nie ma problemu, gdy to inni zapraszają nas, ale gdy przychodzi czas rewanżu, również to my musimy się wykazać, jako gospodarze. Co takie przygotować na wspólny grill, aby urozmaicić popołudnia oraz wieczorki i nie jeść ciągle tylko kiełbasy lub steków? Czym miło zaskoczyć gości?

Zdrowe nawyki – nie takie to trudne

Jedzenie zbyt dużej ilości mięsa nie jest dobre dla naszego organizmu. Warto je zastąpić dużą ilością warzyw. Pomidorki koktajlowe, cukinia, bakłażan, kabaczek czerwona, zielona oraz żółta papryka, klasyczne ziemniaki i bataty, czerwona cebula, kapusta pekińska i pak choi, dynia, buraki, marchewka. Te wszystkie bogactwa witamin możemy zjeść również w formie grillowanych przekąsek. Pewnie widzieliście nie raz pyszne szparagi zielone na grillu. Czas, aby dopisać je do waszej listy warzyw. Najlepiej jednak będą smakować owinięte w ser i szynkę parmeńską. Tutaj pozwolę wam zrobić wyjątek od bezmięsnych pomysłów. Aż ślinka cieknie! Smacznego!

Author: uszwajcara.com.pl